A tým vstupuje do následující sezóny s novým trenérským týmem.

A tým vstupuje do následující sezóny s novým trenérským týmem.

11. 10. 2019 Aktuality

Změny proběhly i v mužském A týmu, kde následující sezónu budou mít pod křídly Patrik Petr a Tomáš Hochbergr. My vám přinášíme rozhovor s jedním z trenérů, Tomášem Hochbergrem

První otázka směřuje na vaše začátky, jak jste se dostal k florbalu?

Od 6 let jsem hrál fotbal za TJ Jiskra Litomyšl a chtěl jsem, aby se můj syn Lukáš také začal věnovat nějakému sportu. Šli jsme se tedy podívat na trénink fotbalu, ale ten ho nijak nezaujal. Cestou ze stadionu jsme potkali Filipa Holuba, kterého znám již delší dobu. Po našem rozhovoru nám Filip nabídl možnost vyzkoušet si florbal. Šli jsme se tedy se synem podívat na jeden trénink, kdy si hned florbal mohl vyzkoušet. U florbalu zůstal do dnes. Syna jsem doprovázel na tréninky a posléze i na turnaje. Tak takhle jsem se dostal k florbalu.

Kdy přišlo oslovení z vedení a co poté následovalo?

 Na jednom domácím turnaji přípravky mě oslovil Miloš Macek s nabídkou, jestli nechci pomoc s trénováním dětí. Zpočátku jsem o trénování nevěděl nic, proto jsem začal studovat pravidla a samotnou hru. Začalo mě to bavit, tak jsem se snažil zdokonalovat.  Po cca 2 měsících trénování mi vedení navrhlo, že mi zajistí trenérskou licenci, nabídku jsem přijal. Stále se vzdělávám a sbírám zkušenosti, absolvuji různé semináře. Nyní mám trenérskou licenci „C“ , která je potřebná pro vyšší soutěže. Před prázdninami za mnou přišli zástupci A týmu a nabídli mi trénování Áčka. Byla to pro mě velká výzva, kterou jsem se rozhodl po zvážení všech pro a proti, přijmout.

Jak probíhá zatím spolupráce s Patrikem Petrem? 

Patrik byl spoluhráčem většiny kluků, kteří za  A-tým nastupují a zná jejich mentalitu, vztahy i herní stránku. Domluvili jsme se tedy na spolupráci a pravidlech, jak bychom chtěli A-tým vést. Dále jaká je naše představa o samotných trénincích a sestavách v zápasech. Patrik je stále aktivním hráčem Sokol Pardubice, ale vždy, když najde chvilku volného času, přijde pomoci na trénink a zápas.

Sezónu jste zahájili Pohárem Českého florbalu, jak byste ohodnotil průběh a jaké jsou zatím Vaše pocity z týmu?

 Je dobře, jak pro fanoušky, ale i pro hráče samotné, že se daří Pohár Českého florbalu pořádat v domácím prostředí. Chtěli jsme vyzkoušet různé varianty herní činnosti a hráče na různých postech. Šanci dostali také hráči, kteří za A-tým pravidelně nenastupují. Jejich zodpovědný přístup, koncentrace a všeobecný přehled o hře, byl pro mě velkým překvapením.

Nyní k samotnému průběhu poháru. Ze základní skupiny jsme postoupili z druhého místa, kde nás dále čekal tým z Národní ligy Spartak Hluk. S tímto týmem jsme prohráli jen o 1 gól, a tak se nemáme za co stydět, naopak se můžeme z našich chyb poučit do dalších zápasů.

S týmem se dá pracovat a stále je co zlepšovat. Hráči se navzájem hecují, radí, pomáhají si a to je dobře , jak na psychiku, tak i na celkovou pohodu v týmu. Předchozí trenér A-týmu a současný kapitán Michal Háp odvedl s klukama výbornou práci, na kterou bychom chtěli navázat.

Minulý rok se A-tým neúspěšně pokoušel dostat do Play-up, jaké jsou cíle pro tento rok?

 V minulé sezóně se A-týmu nepovedlo několik zápasů, při kterých ztratili hodnotné body, které jim v konečném součtu chyběly. Letos se s Patrikem Petrem pokusíme udělat maximum, abychom se do Play-up probojovali a dále postoupili o Národní ligy.


Hlavní sponzor

Zpět