Zhodnocení sezóny mužů 2018/2019

Zhodnocení sezóny mužů 2018/2019

05. 10. 2019 Aktuality

Nová sezóna odstartovala tento víkend a tu uplynulou zhodnotil kapitán Áčka Michal Háp.

Áčko skončilo nakonec až na 5. místě tabulky, jak hodnotíte letošní sezónu z pozice hrajícího trenéra?

Tak nejdříve bych trochu uvedl moji pozici do obrazu. Nejsem na to sám, letos jsme muže vedli společně s Vilémem Nonnem a Josefem Karlíkem. Před sezónou jsme měli ambice docela vysoko, chtěli jsme se probojovat na postupové příčky do play-up. Bohužel jsme v sezóně dokázali ztrácet body se slabšími soupeři. Poslední výhružné varování přišlo na půdě soupeře z posledního místa, kde jsme celý zápas dotahovali a dokázali zvrátit zápas na naší stranu až v posledních dvou minutách. Bohužel ani toto varování nás nenakoplo k důslednějšímu přístupu, a tak poslední čtyři kola jsme byli bodově úplně nulový. Z mé strany beru tuto sezónu za velmi nepovedenou a s 5. příčkou nejsem spokojený.

Byly větší ambice před sezónou?

Jak jsem říkal, ambice byly velmi vysoké. Před sezónou jsme také dokázali posílit kádr o velmi kvalitní hráče. Z Pardubic se nám vrátili odchovanci Martin Štarman a Jan Kulhavý, na hostování z extraligového Brna přišel Vilém Nonn. Kádr byl velmi nabitý, ale co ke sportu patří, jsou také zranění. Hned v prvním zápase se zranil kapitán týmu Petr Kuchta, který se připojil až v půlce sezóny. Jan Haupt měl zraněné koleno a nastupoval až ke konci sezóny. Josef Karlík si ve druhé polovině soutěže také zranil koleno a sezóna pro něj skončila.

 Na jaké zápasy vzpomínáte rád a na které byste raději zapomněl?

Odehráli jsme 22 zápasů. Začnu zápasem, na který asi nikdo z mých spoluhráčů nechce vzpomínat, bylo to kruté utrpení. Jedná se o zápas s vítězem naší Divize a to FbC Hradec Králové. Soupeř nám dokázal hned v první třetině nadělit 8 branek a my jsme nebyli schopni ho ani ohrozit. Tak na tento zápas bych rád zapomenul. Našlo by se asi daleko více zápasů, na které bych rád zapomenul, ale tento byl nejhorší. Rád si vzpomenu na každý domácí zápas, jelikož máme nejlepší fanoušky v lize a chodí nás podporovat ve velmi hojném počtu. Patří jim velké dík. Když vyberu jeden z domácích zápasů, tak to proti soupeři z Dačic. Hráli jsme s nimi druhý zápas hracího víkendu, jelikož jsme v sobotu dostali naděleno od Pacova. Dačice v neděli přijeli jako favorité a my jsme se dokázali zkoncentrovat a podat nejlepší výkon v sezóně a zvítězit tak o dvě třídy.

Jak jste spokojený s fungování týmu?

Po stránce týmové je to super. Parta mladých kluků, kteří ten sport dělají pro radost a navzájem si pomáhají. Na začátku sezóny jsme s vedením klubu a vedením mužů měli ambice velice vysoko, bohužel pak přišly prohry a museli jsme začít něco řešit. Rozuzlení bylo jasné, jeden společný trénink za 14 dní nestačí k tomu, aby tým podával 100% výkony a zvítězil v každém zápase. Z tohoto hlediska nejsem spokojený. Trénovat se musí pořád, a pokud tomu tak není, holt se nemůže pomýšlet na příčky nejvyšší.

Plány a ambice na příští sezónu?

Určitě se na další sezónu v brzké době budeme připravovat, ale zatím jsme to nějak neřešili. Uvidíme, zda budeme všichni pokračovat ve stejných kolejích. Třeba navážeme spolupráci s novými hráči, nebo někdo ukončí kariéru, vše je ještě ve hvězdách. Unie upravila na další sezónu předpis a já jsem velice zvědav, jak to vše dopadne. Osobně pořád věřím, že jednou se ta Národní liga v Litomyšli hrát bude.


Hlavní sponzor

Zpět